Alut leverer strøm til over 13.500 målepunkter i Alta, Loppa og Kvænangen Kommune. Vi overfører 90 MW i topplasttime i nettet vårt, og overfører årlig 455 GWh til våre sluttkunderVåre dyktige ansatte drifter og vedlikeholder totalt 6 trafostasjoner, 975 nettstasjoner, 787 km jordkabel og 1383 km luftledning. 

Myndighetene har bestemt at alle nettselskap fra 1.januar 2022 skal ha et navn og en grafisk profil som skiller seg fra de andre selskapene i et energikonsern. Alta Kraftlag Nett har derfor byttet navn til AlutMed Alta Kraftlags stolte historie i ryggen, går vi nå fremtida i møte med nytt navn og ny logo.

Vi kan forsikre våre kunder om at vi fortsatt er de samme folkene, vi holder til på samme sted, og vår viktigste oppgave er fortsatt det den alltid har vært; å sikre en stabil og sikker strømforsyning til innbyggere og næringsliv i Alta, Loppa og Kvænangen Kommune!

Alta Kraftlag har siden 1948 hatt en viktig rolle i utviklingen av Alta, Loppa og Kvænangen Kommune. Gjennom utbygging og drift av strøm- og fibernett, aktiv næringsutvikling, sponsing av idrett og kultur, og ikke minst som en solid arbeidsplass – har vi vært en stolt samfunnsbygger i hele 73 år. Gjennom å videreutvikle strømnettet og være en pådriver for elektrifiseringen i regionen skal Alut nå bidra til å ta vår viktige samfunnsrolle et steg videre! 

Alta Kraftlag drifter samfunnskritisk infrastruktur, og beredskap er en del av vårt DNA. Vi gjør alt vi kan for at våre kunder alltid skal ha strømmen på, og vi er alltid til stedeSom samvirkeforetak søker vi å ivareta kundeperspektivet i all vår aktivitet, og utøver rollen som kundeombud i vår kontakt med myndigheter, samarbeidspartnere, leverandører og bransjen for øvrig. Som Alut er vi nå klare for å fortsette å utfordre oss selv og de rundt oss – til det beste for våre kunder og eiere! 

Pila i logoen vår symboliserer bevegelse, utvikling og en klar retning. Vi vet hvor vi kommer fra, og vi vet hvor vi skal! Lillafargen er satt sammen av blått for vann og rødt for varme. Den symboliserer den rene nordnorske vannkrafta vi transporterer gjennom nettet vårt, og selve sluttproduktet vi leverer; strømmen som gir deg det lune baderomsgulvet på morgenen, den rykende kaffekoppen på jobb og den varme middagen med familien på kvelden.

Melde strømstans, feil eller skade? Ring 784 50 950